Mail függvény használatának korlátozása

Mail függvény használatának korlátozása
A régebbi fejlesztésű weboldalak mail kiküldő programjai egy régebben rutinszerűen elfogadott gyakorlatot használtak, miszerint azon a szerveren, amelyen futnak, egyszerűen mindenféle authentikáció nélkül elérik a mail küldő protokollt és kiküldhetnek rajta keresztül leveleket.
Ezt a gyakorlatot sajnos meg kell szüntetni és korlátozni kell az így kiküldhető leveleket, mivel ha feltörnek egy-egy honlapot, ( ami programozó által nem karbantartott lapoknál gyakori, hiszen a hackerek fejlődnek, a honlap biztonsága meg nem) azon keresztül végeláthatatlan mennyiségű spamet küldenek a nagyvilágba.
A következménye lehet például, hogy spamlistára kerül a szerverünk és akkor semmilyen levelünket nem fogadják el a rendszerek.
Ennek korlátozására vezettük be, hogy ezen a protokollon keresztül óránként max. 100db e-mail mehet ki.
Mivel több régi és nem karbantartott honlap használ még ilyen technikát pl. az kapcsolat formok küldésére, így az ezen a protokollon kiküldött levelek száma összeadódik és hamar eléri az óránkénti limitet.
Ennek ellensúlyozására ideiglenesen megemeltük a kiküldhető levelek számát óránként 200-ra, de kérjük, hogy mindenképpen dolgoztassák át a honlapjuk ezen részét! Sajnos felelős szolgáltatóként nem engedhetjük el ennél jobban ezt a limitet.
Kérem értesítsék a programozót, hogy a honlapjuk e-mail küldő részét legyen módosítsa az authentikáló SMTP protokollnak megfelelően. Ehhez beállításokat a https://webter.hu/levelezesbeallitas/ oldalon talál.